Drummer Boy is een Labradoodle reu van 6 jaar oud en geboren in Engeland. Sinds 2016 is hij al bekend bij ons in de praktijk, waar hij toendertijd als pup voor het eerst binnen kwam lopen. Al die jaren heeft hij fantastisch werk gedaan als hulphond voor mevrouw, totdat daar afgelopen april een einde aan moest komen.

Ruud was geboren als Ruud, maar toch spreekt men hem de laatste tijd anders aan. Het is niet zo dat een castratie hier invloed op heeft gehad. Hij voelt zich immers mannelijk als altijd, maar hoort gewoon nog amper zijn naam. Ruud is graag op pad, houdt van mensen, een goede kater op zijn tijd, gezelligheid om zich heen en lekker eten. Voor de duidelijkheid gaat het hier om een kat, wiens naam wel lijkt te zijn vergeten.

 Luna is al sinds februari 2020 diabeet. Ze kon in die tijd wel vier Liter water op een dag drinken en plaste dus ook ontzettend veel. Met dagelijkse insuline injecties kregen we haar suikerspiegel gelukkig best vlot onder controle. Ze werd zodoende op haar 11-jarige leeftijd weer veel actiever en ook het drink- en plasgedrag normaliseerde, totdat een paar maanden terug de klok werd verzet en zij niet fit thuiskwam vanuit het pension.

Het is bijna kerst als de 12-jarige Tinguely wordt opgenomen. In de aanloop naar de feestdagen gaat het helemaal niet goed. De imposante rood-witte kater kruipt sinds een tijdje meer weg, eet slecht en is zichtbaar afgevallen. Op het moment dat de bloeduitslagen volgen zit de schrik er bij de eigenaresse goed in: “ik heb al eens een kat hieraan verloren.” 

 Er zullen mensen zijn die blij zijn met wat gewichtsverlies, zeker na een periode van opgespaarde coronakilo’s. Toch kan afvallen ook ongewenst zijn. Het gewicht is vaak een van de eerste dingen die ik wil weten als een huisdier op het spreekuur komt, ook wanneer het slechts een routine controle betreft. Meestal worden honden bij binnenkomst al gewogen. De kleinere huisdieren zoals Lucky, een Europese Korthaar kater van 13 jaar oud, worden vaak in de behandelkamer op de babyweegschaal gezet.

Ik zie Buddy voor het eerst als hij in de echoruimte klaar ligt om onderzocht te worden. Buddy is een Shih Tzu pup van amper vijf maanden en kijkt mij met angstige ogen aan. “Hier is echt iets goed mis”, denk ik meteen, en ik zie hoe de eigenaresse ook door heeft dat het serieus is. “Hij heeft echt heel veel pijn”, zegt ze. “Soms piept hij als ik hem aanraak en hij wordt ook steeds rustiger.” 

Dierenartsenpraktijk Oost Betuwe Lingewal 2a 6681 LJ Bemmel tel: 0481 - 461627 info@dap-oost-betuwe.nl